(Θ)έλξη


Ο νόμος της έλξης. Σαφής ,ρητός και κατηγορηματικός. Κάτι σαν αυτά που έχει πει εκείνος ο Κοέλο που καμιά εκτίμηση δεν τον έχω γιατί ολονών το σύμπαν συνομωτεί και μόνο το δικό μου κάθεται στα αυγά του. Λέει λοιπόν με σαφήνεια , πως υπάρχει κάτι σαν αλληλεπίδραση της κάθε οντότητας με το σύμπαν. Δηλαδή , είμαστε εκεί που εμείς οι ίδιοι τοποθετούμε τον εαυτό μας. Αν βλέπουμε για παράδειγμα ένα σωρό από χρέη να έχουν βγάλει ποδαράκια και να μας κυνηγούν, και τίποτα πέρα από αυτό, τότε αυτό ακριβώς αντιλαμβάνεται και το σύμπαν , με αποτέλεσμα να μη σταυρώνουμε φράγκο. Αν έχουμε φορέσει την ταμπέλα του γκρινιάρη,μοναχικού,παράξενου ταξιδιώτη της ζωής που είναι μπακούρι και καλά από επιλογή,εεε μια ζωή μπακούρια θα μείνουμε γιατί οι κεραίες του σύμπαντος είναι καλά υψωμένες και αντιλαμβάνονται τα πάντα.
Υπάρχουν πολλά τέτοια παραδείγματα που υποδηλώνουν πως παίζει να στέκει αυτή η θεωρία...βέβαια είναι λεπτή η γραμμή που τη χωρίζει από την άλλη θεωρία που λέει ‘’τα γράφω όλα στα παλιά μου τα παπούτσια και περιμένω να σκάσει μύτη ο χοντρός άγιος με τα δώρα’’.Βασικά δεν ξέρω αν το σύμπαν έχει χρόνο να ασχοληθεί με τον καθένα ξεχωριστά , και με όλους μαζί..αν έχει χρόνο να κάνει συνδυασμούς και τσαχπινιές...αλλά όλο αυτό μου θυμίζει το ‘’όταν οι άνθρωποι κάνουν σχέδια , ο θεός γελάει.’’. Από την άλλη.... η πτωχή μου εμπειρία έχει δείξει πως αν δεν έχεις υψηλούς στόχους , η ζωή θα σε ξεχάσει .Μ’αυτά και μ’αυτά μπερδεύτηκα πάλι. Γιατί δεν μπορεί όλα να είναι προγραμματισμένα και φυσικά δεν μπορεί όλα να αφήνονται στην τύχη τους.
Το θέμα είναι να μπορεί κάποιος να καταλάβει ποιά στιγμή είναι κατάλληλη...ποιός (συν)άνθρωπος είναι κατάλληλος..ποιά δουλειά είναι κατάλληλη...για να είναι το επίπεδο της καλής διάθεσης πάντα ανεβασμένο.Γιατί όσο το διαθεσόμετρο είναι σε max τιμές, τουλάχιστον πέφτεις με στυλ.Ε , μετά , αργά ή γρήγορα σηκώνεσαι. Αν έχεις και ένα χέρι ακόμα καλύτερα, διαφορετικά πιάνεσαι από το κοντινότερο αντικείμενο και παίρνεις την ενέργειά του. Το πιο ανεβαστικό βέβαια είναι εκείνο το χαπάκι που αλλάζει όλο τον κόσμο σου σε μια στιγμή και με μια μόνο δόση. Που δεν χρειάζεται συνταγή γιατρού , ούτε να έχεις φάει καλά πριν. Που σου φοράει εκείνο το χαζοχαρούμενο χαμόγελο. Που σε εθίζει σε τρυφερά και όμορφα πράγματα , σε ταξιδεύει σε νιρβάνα κάθε στιγμή. Που σου στερεί τον ύπνο , αλλά δεν σου χρεώνει μαύρους κύκλους. Που ζεσταίνει τα πόδια σου και ζωγραφίζει τον καθρέπτη σου. Που ακόμα και αν πάθεις overdose , δεν πεθαίνεις..αναπνέεις πιο δυνατά από πριν...Ζεις!

8 σχόλια

Make A Comment

top